Aktivitetsbild påverka med flashmob
Aktivitetsbild påverka med flashmob

Flashmob

Information 
En flashmob är då människor samlas på en offentlig plats och gör någonting oväntat. Det kan bara vara för att det är kul eller för att sprida budskap.

Alla som deltar har fått information om var och när de ska träffas och vad de ska göra vid en given signal. Fram tills att signalen ljuder så agerar de helt normalt, så att omgivningen inte märker att det är något på gång.

Vid en signal från exempelvis en visselpipa eller bestämd tid så genomför alla som är med i flashmoben något de kommit överens om. Det kan vara att alla tar av sig sin jacka och under den har en tröja med ett budskap eller tar fram en flaska alkoholfritt och bjuder ett par förbipasserande. Leta gärna inspiration genom att se vad andra organisationer genomfört runt om i världen.

Verktyg
Diskutera vilket budskap ni vill lyfta och hur ni gör det bäst. Skaffa eventuellt material till detta. Samla människor genom exempelvis via sociala medier och ge dem instruktioner om tid, plats och handling. Glöm inte visselpipan eller något annat att göra en signal med!

Övrigt
Fakta och argument kring våra alkoholpolitiska frågor finns på IOGT-NTO:s hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>