Aktivitetsbild föreningskollen
Aktivitetsbild föreningskollen

Föreningskollen

Information
IOGT-NTO kan väcka frågan kring föreningsliv och idrott genom exempelvis debattartiklar, insändare och annonsering. Vi skulle även kunna bjuda in oss till föreningslivet för att föreläsa om frågan och vara ett stöd för föreningen. Själva processen med att ta fram och förankra en alkoholpolicy bör dock föreningen göra på egen hand då arbetet och processen till en färdig policy är oerhört viktig.

Föreningar är fantastiska. De förändrar livet till det bättre för många utsatta barn och unga. Men det som ska vara en trygghet kan bli till otrygghet om föreningen inte hanterar alkoholfrågan.

Är din förening en risk- eller skyddsfaktor för medlemmarna?

Föreningskollen, www.iogt.se/foreningskollen är ett verktyg för att kolla hur ni hanterar alkoholfrågan. Här kan du testa hur din förening ligger till och få tips på hur du tar fram och förankrar en alkoholpolicy i din förening.

Verktyg
Mer fakta och material finner ni på www.iogt.se/foreningskollen

Där finner ni även ett särtryck på ett antal artiklar om idrott och alkohol som publicerades i Aftonbladet 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>